› Gemeente 

Gemeente

Centix heeft door de jaren heen vele trouwe gebruikers aan zich gebonden. Ook gemeentes zorgen voor een deel van onze klanten. Gerenommeerde energiebedrijven werken naar tevredenheid met de software van Centix. Echter hoe men Centix gebruikt is wel divers.

De meeste gebruikers registreren en beheren met Centix hun gereedschappen en de keuringsregistratie van gereedschappen, Centix heeft koppelingen met meetapparatuur voor het direct inlezen en verwerken van de meetresultaten. Echter door de modulaire opbouw van Centix is de programmatuur uit te breiden tot een compleet pakket inclusief projectfacturatie, in- en verhuur van gereedschappen, aansturing van servicemonteurs en web en mobile applicaties voor de mobiele gebruikers.

Centix Office

Centix Office is de basis van de Centix database. Hierin kunnen relaties, objecten en locaties worden vastgelegd. Een object is een algemene omschrijving voor bijvoorbeeld een gereedschap, een materieel, een machine, een voertuig enz. Een object kan aan een relatie worden gekoppeld en worden toegekend aan een locatie. Aan een object kan vervolgens een onderhoud- of keuringsplanning worden gekoppeld.

Centix Relatiebeheer

Centix Relatiebeheer is een complete CRM module met uitgebreide mogelijkheden voor het vastleggen van relaties, contactpersonen en medewerkers. U kunt vervolgens zelf de klantkaart samenstellen met gegevens die voor uw organisatie van belang zijn.

Centix Projecten en Facturatie

Centix Projecten is een effectieve beheertool voor zowel grote bouw-, installatie- en onderhoudstrajecten, als voor het intern bijhouden van kosten van bijvoorbeeld productontwikkeling, verkoop, garantie en kortingstructeren. De facturatiemodule zorgt vervolgens de interne of externe facturatie.

Centix Workflowmanagement

De module Workflowmanagement zorgt voor het efficiënt inzetten van operationele medewerkers. Door middel van meldingen als een storing of geplande inspecties kunnen servicemonteurs worden aangestuurd en wordt er direct een werkorder gegenereerd. Tevens kunnen er contracten worden vastgelegd voor bijvoorbeeld onderhoud, support of inspecties. Centix zorgt ook voor de benodigde rapportages om bijvoorbeeld SLA's uit te rekenen.

Centix Objecten en Locaties

De registratie van objecten en locaties zijn uit te breiden, zodat u objectspecifieke kenmerken kunt opnemen op de stamkaart die niet standaard zijn. De stamkaart is daardoor naar eigen wens en behoefte in te richten. Centix heeft ook een voorcalculatie van uren en materialen zodat een servicemonteur weet wat hij nodig heeft en hoeveel tijd het in beslag zal gaan nemen. De planning wordt hierdoor een stuk eenvoudiger.

Centix ondersteundt een groot aantal meetapparaten waaronder Gossen Metrawatt, Nieaf-Smitt, Chauvin Arnoux en Avo Megger. Meetresultaten worden vergeleken met de normwaarden en direct worden omgezet in inspectierapporten.

Centix Artikelenbeheer

In de module Artikelbeheer kan door middel van een webshop de beschikbaarheid van apparaten of materiaal worden bekeken en gelijk worden besteld of gereserveerd. Deze module is zowel voor intern gebruik, maar ook voor extern gebruik zoals verhuurbedrijven. Met voorraadbeheer heeft u snel zicht op de actuele voorraadpositie.

Als aanvulling op de modules van Artikelbeheer zijn er ook nog modules beschikbaar voor het aanvragen van offertes, het verwerken van orders inclusief backorders, het aanmaken van uitgebreide prijslijsten met kortingspercentages op dagniveau en regioprijzen en ook geeft hetde mogelijkheid voor het doorbelasten van vracht- en orderkosten op basis van verschillende criteria.

Centix Web en Centix Mobile

Centix heeft een aantal verschillende webgebaseerde en mobiele oplossingen die het mogelijk maken om vanuit het veld met Centix te werken. Zo kunt u inspectierapporten opvragen, maar ook meetresultaten uitlezen en deze als importbestand naar het kantoor sturen. De ontwikkelingen op de web en mobiele oplossingen zijn constant in beweging en de functionaliteiten zullen alleen maar meer toenemen in deze groeiende markt.