› Centix Materieelbeheer 

Materieelbeheer met Centix: een complete oplossing bouwbedrijven van iedere omvang

Een belangrijke trend in de bouwsector is het steeds nauwer op elkaar afstemmen van de verschillende bouwfasen, met als doel de looptijd van een project zo kort mogelijk te houden en de totale bouwkosten te reduceren. Strikte planning en just-in-time delivery zijn daarbij gevleugelde begrippen. Efficiënt en effectief materieelbeheer is een belangrijke factor in deze ontwikkeling. En niet alleen om het juiste – goedgekeurde – materieel op de juiste tijd op de juiste bouwplaats te hebben, maar ook om de materieelkosten beter in de hand te kunnen houden.

Materieelbeheer in drie locatiestructuren

Graag laten wij u kennismaken met de basisprincipes van Centix en een aantal belangrijke nieuwe ontwikkelingen die de efficiency van materieelbeheer sterk vergroten en de kosten ervan aanzienlijk kunnen verlagen. Aan de hand van de drie meest voorkomende locatiestructuren kunt u in een notendop lezen welke wensen leven in de bouwsector en hoe Centix deze vorm geeft in software voor materieelbeheer.

Persoonlijke uitrusting Projectmaterieel Werf_en_magazijnbeheer

Modulaire oplossingen van eenvoudig tot zeer geavanceerd

Centix beschikt over een brede ervaring in het oplossen van vraagstukken op het gebied van materieelbeheer. Of het nu gaat om een relatief eenvoudige oplossing voor het registreren van materieel tot geavanceerde mogelijkheden voor het automatiseren van taken en processen. Maar ook door praktische multi-platform oplossingen voor het vergroten van de efficiency, zoals webapplicaties en mobiele toepassingen voor het ‘bestellen’ van gereedschappen.

Het wiel is al uitgevonden, daarom is de software van Centix modulair opgebouwd. In een groot aantal bouwstenen zijn de kennis en ervaring ondergebracht die wij in 15 jaar hebben opgedaan bij bouwbedrijven van uiteenlopende omvang. Dat wil zeggen dat wij naar gelang uw wensen en behoeften de bouwstenen kiezen om voor u een bewezen effectief en zeer eenvoudig te bedienen oplossing voor uw materieelbeheer creëren.

Wat kan Centix voor uw gereedschapbeheer betekenen?

Zoals u heeft kunnen lezen krijgt Centix steeds meer mogelijkheden. Wij streven ernaar onze software steeds meer taken van de materieelbeheerder over te laten nemen en automatisch uit te voeren. De kwaliteit van het beheer is hierdoor sterk te verbeteren, terwijl de benodigde mankracht afneemt.

Echter, Centix is altijd zo groot als nodig en zo klein als wenselijk. Of met andere woorden: u bepaalt welke taken u met Centix wilt uitvoeren en op welke manier. Wij configureren vervolgens de bijbehorende standaardmodules tot één oplossing voor uw bedrijf. Een oplossing die overigens altijd is uit te breiden met nieuwe mogelijkheden of is aan te passen op veranderende situaties in uw onderneming.

Wilt u meer informatie over materieelbeheer in Centix? Stuur dan een mail naar sales@centix.com of bel 0348 – 471040. Wij helpen u graag verder.