› Persoonlijke Beschermingsmiddelen 

Werken moet iedereen zo veilig mogelijk doen. De werkgever moet zorgen voor goede arbeidsomstandigheden voor zijn werknemers. Dit doet hij door risico’s zoveel mogelijk bij de bron te bestrijden en door technische of organisatorische maatregelen te treffen. Onderdeel hiervan is dat de werkgever zal overgaan tot het verstrekken van persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarnaast moet de werkgever zorgen voor goede voorlichting over het gebruik en het onderhoud ervan.

Overzicht is dus zeer belangrijk, een goede registratie is dan een noodzaak. In Centix kan je per medewerker vast leggen welke beschermingsmiddelen hij in beheer heeft gekregen. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om maten, kleuren en leverancier te registreren. Dat is erg handig als er iets nieuws besteld moet worden. Zelfs wasschema's kunnen op een BPM worden gekoppeld en uiteraard met de mogelijkheid voor een automatische melding.

Als een PBM onderhouden of gekeurd is, is het ook van belang dat dit wordt vastgelegd. In Centix4 kan je formulieren samenstellen als leidraad voor de inspectie. Door middel van een checklist kan de werknemer of de keurende instantie de inspectie uitvoeren. De variabelen zijn vervolgens in te voeren in Centix4 en een keurings- of onderhoudsrapport is het bewijs van de inspectie. Door een termijn te koppelen op het middel krijgt u vanzelf een seintje als de volgende inspectie nodig is.

Met behulp van de modules Centix4 Mobile en Centix4 Web is het ook mogelijk om de meetwaarden vanaf de werklocatie direct in de database van Centix4 in te voeren. Hierdoor worden de gegevens direct verwerkt, loopt men geen gevaar tikfouten te maken of om de checklist verkeerd over te nemen. Daarbij scheelt het ook simpelweg tijd voor de binnendienstmedewerker.