› Servicedesk ⁄ Helpdesk 

De servicedesk- ofwel helpdeskoplossing in Centix is met name gericht op technische bedrijven en organisaties. Vanuit dat oogpunt is al onze software ontwikkelt en dat is onze kracht. Wij bieden een complete registratie aan van objecten en locaties inclusief onderhoud en inspectie van de objecten. Als aanvulling daarop is ook de servicedesk ontwikkeld: voor de registratie van meldingen, het plannen van werkzaamheden en de afwikkeling op locatie.

Vanaf verschillende kanten kunnen er meldingen binnen komen. Een melding is een gepland of ongepland werk dat uitgevoerd moet worden. Aan een melding kan een prioriteit worden gehangen om te zorgen dat de afgesproken SLA's worden gehaald. De controle hierop wordt in Centix heel duidelijk getoond doordat er gewerkt wordt met kleuren. Zodra een melding oranje of rood wordt weet je dat haast geboden is. Via het dashboard worden de (geplande) meldingen getoond en zodoende bewaakt men in één opslag de voortgang. Er kan hier ook automatisch melding van gemaakt worden door Centix een email te laten sturen.

Door middel van het digitale planbord kunnen de openstaande meldingen simpel en snel en worden toegekend aan een medewerker en worden ingepland. Door het gebruik van normtijden zijn de werkzaamheden eenvoudig in te schalen. Uiteraard zijn de normtijden per melding direct vanuit het planbord te wijzigen. Centix beschikt over diverse managementtools om de kwaliteit te bewaken. Allereerst ziet u door middel van het dashboard in één oogopslag welke meldingen er nog openstaan. Door middel van rapportages worden SLA's uitgerekend en berekend of keuringen op tijd hebben plaatsgevonden.

De servicemedewerkers werken vervolgens met mobiele applicaties. En zodra zij synchroniseren worden meldingen gegevens uitgewisseld, meldingen gereed gemeld, niewue werkorders doorgestuurd enz.

Lees meer over de werking van Centix onder workflowmanagement.