› Verhuren 

Verhuren

De grotere materieeldiensten of technische diensten werken steeds vaker met de verhuurmodules van Centix. Met deze module kan men objecten verhuren aan derden of doorbelasten op een project. De module is ontwikkeld vanuit het oogpunt van degene die ermee moet werken. De gebruiksvriendelijkheid en snelheid staat voorop.

Verhuurartikelen

Bij het verhuren worden objecten gecategoriseerd in verhuurartikelen. U kunt bijvoorbeeld 17 exact dezelfde boormachines in bezit hebben, deze worden dan ondergebracht in één artikel. In één oogopslag is dan de beschikbaarheid te zien van dit artikel. Het is mogelijk om een object onder te brengen in meerdere artikelen. Op een artikel worden kenmerken vastgelegd als bijvoorbeeld 'daghuur'. Maar het is daarnaast mogelijk hetzelfde object ook onder te brengen bij een artikel met kenmerk 'maandhuur'. Wordt een object ingezet als maandhuur, dan wordt deze dus ook afgeboekt op de beschikbaarheid van het artikel voor daghuur.

U.A.R.

De gedachtengang achter Centix is snel werken. Wij maken gebruik van de term U.A.R.: User Action Required. Het ordersysteem werkt namelijk ook als er geen locatie of project aangemaakt is waar de artikelen op geboekt moeten worden. Men heeft haast of iemand is niet bevoegd om een proect toe te voegen, er zijn genoeg redenen te verzinnen waarom er nog geen project is aangemaakt. Deze gegevens kunnen achteraf worden aangemaakt en vervolgens met terugwerkende kracht op een project worden geboekt.

Samengesteld artikel

Een object kan niet alleen worden ondergebracht bij meerdere artikelen, maar ook bij samengestelde artikelen. Stel dat een object onderdeel uitmaakt van een samengesteld artikel en deze wordt gereserveerd of verhuurt, dan wordt dus ook de beschikbare voorraad van een enkel artikel afgeboekt. Door deze manier van werken worden de artikelen het meest efficiënt ingezet.

Doorbelasten

Het is natuurlijk ook van belang om flexibel te zijn in de doorbelasting van de artikelen. Aan een artikel kunnen verschillende prijzen worden gekoppeld met verschil in intern of extern verhuur. Daarnaast kunnen er bijvoorbeeld ook kortingspercentages, regioprijzen en vracht- en orderkosten worden vastgelegd. En Centix biedt ook functionaliteiten op het gebied van zelf ontworpen pakbonnen, backorders, orderverwerking, facturatie en koppelingen met boekhoudsoftware.

Webshop

Het traditionele materieelboek maakt tegenwoordig plaats voor een webshop voor de verhuur van materieel en gereedschap. De uivoerder of bevoegde medewerker logt in vanaf zijn laptop of smartphone en kan zelf de artikelen bestellen die hij nodig heeft voor zijn project. Hij ziet dan ook zelf de kosten van het artikel, de beschikbaarheid en kan een reservering of bestelling plaatsen. Het is zelfs mogelijk om artikelen met elkaar te vergelijken, zoals de technische specificaties om een juiste keuze te kunnen maken bij het bestellen van een artikel.