› Centix automatische identificatie 

Voor het herkennen van objecten wordt er tegenwoordig veel gewerkt met barcode- en QR-code stickers en RFID technologie (chips). Het kiezen van één of meerdere technologieën voor uw toepassing is specialistisch werk. De specialisten van Centix hebben ruime ervaring en helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

Stickers

Met stickers is er tegenwoordig veel mogelijk. We gebruiken veel QR-code stickers omdat deze goed leesbaar zijn met verschillende apparaten. Met een normale smartphone kunt u zelfs zonder de Centix App bij de juiste informatie komen door eenvoudig de sticker te scannen.

Afbeelding: QR-code sticker (2x3 cm, de helft is leeg i.v.m. een folielaag)

Een veel gehoorde motivatie om niet te stickeren is dat de stickers van de materieelstukken, gereedschappen e.d. af vallen. Met de juiste stickers heeft u hier absoluut geen last van! Centix werkt met professionele industriële stickers welke onder de meest extreme omstandigheden blijven zitten.

Ook wordt er vaak beweerd dat de stickers onleesbaar zouden worden. Om de leesbaarheid te bevorderen kan er bijvoorbeeld gewerkt worden met barcode stickers welke toch nog leesbaar zijn indien er delen van de barcode ontbreekt.

RFID technologie

We hebben voor het identificeren van objecten goede ervaring met passieve UHF RFID chips. Voor het herkennen van personen (bijvoorbeeld bij uitgifte van materieel aan een persoon) maken we vaak gebruik van RFID welke in de al aanwezige toegangspassen (indien van toepassing) zitten.

Afbeelding: RFID-reader voor gebruik met Centix Mobile en/of meetinstrument.

De inzet van RFID heeft veel mogelijkheden zoals het automatisch in- en uitscannen van materieel. We hebben een apart verdiepingsdocument met extra informatie. Maar in de regel geldt dat een goed advies bij de implementatie van RFID technologie noodzakelijk is.

Hardware en supplies

Een selectie van veelvoorkomende producten welke wij gebruiken bij het inrichten van Centix in combinatie met automatische identificatie vindt u in de productcatalogus.