› Magazijnen 

‘Lean’ voorraadbeheer

Centix biedt steeds meer mogelijkheden om tijd en geld te besparen bij het beheren van de voorraad gereedschappen en materieel. Dit begint al bij de standaardmogelijkheden om het gebruik te analyseren en zo te bepalen of het zinvol is om bepaalde artikelen zelf op voorraad te houden of alleen in te huren wanneer dit nodig is.

Efficiëntere keuringsplanning

Ook de jaarlijkse NEN3140 keuringen van elektrische gereedschappen zijn met Centix uitermate efficiënt te beheren. Bij artikelen die bij binnenkomst zijn gekeurd en lang op de plank hebben gelegen, kan zelfs met een beperkte inspectie bij uitgifte worden volstaan.

Onbemande magazijnen

Centix maakt bovendien het werken met onbemande magazijnen mogelijk. Ieder artikel wordt dan voorzien van een RFID chip, dat de monteurs moeten scannen bij het ophalen en terugbrengen van gereedschap. Alle mutaties worden automatisch in Centix vastgelegd. Toegangsbeveiliging en een camerasysteem zorgen voor het voorkomen van fraude.

Locatiestructuren

Centix heeft binnen gereedschapbeheer ook nog de volgende locatiestructuren:

Persoonlijke uitrusting Projectgereedschap

Wat kan Centix voor uw gereedschapbeheer betekenen?

Zoals u heeft kunnen lezen krijgt Centix steeds meer mogelijkheden. Wij streven ernaar met onze software steeds meer taken van de gereedschapbeheerder over te nemen en automatisch uit te voeren. De kwaliteit van het beheer is hierdoor sterk te verbeteren, terwijl de benodigde mankracht afneemt.

Echter, Centix is altijd zo groot als nodig en zo klein als wenselijk. Met andere woorden: u bepaalt welke taken u met Centix wilt uitvoeren en op welke manier. Wij configureren vervolgens de bijbehorende standaardmodules tot één oplossing voor uw bedrijf. Een oplossing die overigens altijd uit te breiden is met nieuwe mogelijkheden of aan te passen is op veranderende situaties in uw onderneming.

Wilt u meer informatie over gereedschapbeheer in Centix? Stuur dan een mail naar sales@centix.com of bel 0348 – 471040. Wij helpen u graag verder.