› Projectgereedschap 

Gereedschap selecteren en bestellen in een webshop

Ook het aanvragen van gereedschap of materieel dat niet tot de standaarduitrusting van monteurs behoort, zoals zwaar elektrisch gereedschap of steigers, is verregaand te automatiseren. Met Centix kunt u eenvoudig een webshop inrichten waarin uw monteurs en uitvoerders kunnen ‘winkelen’. Zij kunnen zoeken in een catalogus met het beschikbare gereedschap en materieel en vervolgens verschillende typen selecteren om de specificaties overzichtelijk in een tabel te vergelijken.

Automatische meldingen voor retourneren

Kenmerkend voor projecten is dat tijdens de looptijd continu zaken worden toegevoegd en afgevoerd. Vanzelfsprekend kunt u dit in Centix nauwgezet beheren, ook voor gereedschap en materieel dat wordt ingehuurd bij derde partijen. Daarnaast is het mogelijk om Centix te koppelen aan financiële softwarepakketen, waardoor bij het afsluiten van een project automatische meldingen worden gegenereerd voor het retourneren van het gereedschap. Niet alleen worden magazijnbeheerders hierdoor ontlast, ook worden de projectverantwoordelijken gestimuleerd om dit snel af te handelen. Het gereedschap is daardoor sneller weer beschikbaar voor andere projecten en ook inhuur wordt sneller afgerond, wat leidt tot betere kostenbeheersing.

Mobiele apps voor nog meer efficiency

Daarnaast biedt Centix enkele mobiele toepassingen die het gereedschapbeheer verder vergemakkelijken. Bijvoorbeeld de app waarmee een monteur op zijn smartphone zelf direct ingehuurd gereedschap kan registreren. Daarnaast biedt Centix een app voor het overdragen van gereedschap tussen monteurs onderling, zonder tussenkomst van de beheerder.

Locatiestructuren

Centix heeft binnen gereedschapbeheer ook nog de volgende locatiestructuren:

Persoonlijke uitrusting Magazijnen

Wat kan Centix voor uw gereedschapbeheer betekenen?

Zoals u heeft kunnen lezen krijgt Centix steeds meer mogelijkheden. Wij streven ernaar met onze software steeds meer taken van de gereedschapbeheerder over te nemen en automatisch uit te voeren. De kwaliteit van het beheer is hierdoor sterk te verbeteren, terwijl de benodigde mankracht afneemt.

Echter, Centix is altijd zo groot als nodig en zo klein als wenselijk. Met andere woorden: u bepaalt welke taken u met Centix wilt uitvoeren en op welke manier. Wij configureren vervolgens de bijbehorende standaardmodules tot één oplossing voor uw bedrijf. Een oplossing die overigens altijd uit te breiden is met nieuwe mogelijkheden of aan te passen is op veranderende situaties in uw onderneming.

Wilt u meer informatie over gereedschapbeheer in Centix? Stuur dan een mail naar sales@centix.com of bel 0348 – 471040. Wij helpen u graag verder.