› Werf- en magazijnbeheer 

‘Lean’ voorraadbeheer

Centix biedt steeds meer mogelijkheden om tijd en geld te besparen bij het beheren van de voorraad materieel en gereedschappen. Dit begint al bij de standaardmogelijkheden om het gebruik te analyseren en zo te bepalen of het zinvol is om bepaalde artikelen zelf op voorraad te houden of alleen in te huren wanneer dit nodig is.

Efficiëntere keuringsplanning

Ook de jaarlijkse keuringen zijn met Centix uitermate efficiënt te beheren, zoals NEN3140 voor elektrische gereedschappen, NEN2484 voor ladders en trappen en NEN2718 voor rolsteigers. Bij objecten die bij binnenkomst zijn gekeurd en lang op de werf hebben gestaan, kan zelfs met een beperkte inspectie bij uitgifte worden volstaan.

Onbemande magazijnen

Centix maakt bovendien het werken met onbemande werven en magazijnen mogelijk. Ieder object wordt dan worden voorzien van een RFID chip, die de medewerkers moeten scannen bij het ophalen en het terugbrengen. Alle mutaties worden automatisch in Centix vastgelegd. Toegangsbeveiliging en een camerasysteem zorgen voor het voorkomen van fraude.

Locatiestructuren

Centix heeft binnen materieelbeheer ook nog de volgende locatiestructuren:

Persoonlijke uitrusting Projectmaterieel

Wat kan Centix voor uw materieelbeheer betekenen?

Zoals u heeft kunnen lezen krijgt Centix steeds meer mogelijkheden. Wij streven ernaar onze software steeds meer taken van de materieelbeheerder over te laten nemen en automatisch uit te voeren. De kwaliteit van het beheer is hierdoor sterk te verbeteren, terwijl de benodigde mankracht afneemt.

Echter, Centix is altijd zo groot als nodig en zo klein als wenselijk. Of met andere woorden: u bepaalt welke taken u met Centix wilt uitvoeren en op welke manier. Wij configureren vervolgens de bijbehorende standaardmodules tot één oplossing voor uw bedrijf. Een oplossing die overigens altijd is uit te breiden met nieuwe mogelijkheden of is aan te passen op veranderende situaties in uw onderneming.

Wilt u meer informatie over materieelbeheer in Centix? Stuur dan een mail naar sales@centix.com of bel 0348 – 471040. Wij helpen u graag verder.