› Persoonlijke uitrusting 

Automatiseren van NEN3140 keuringen

Vanzelfsprekend kunt u de persoonlijke uitrusting (zoals klein gereedschap, mechanisch gereedschap en veiligheidsmiddelen) van uw medewerkers op naam registreren in Centix. Over het algemeen zijn hier niet veel mutaties in en heeft u hier nauwelijks omkijken naar. Echter, het elektrisch gereedschap is onderhevig aan de jaarlijkse keuringsplicht volgens NEN3140. Voor de materieelbeheerder is dit, als verantwoordelijke voor de keuringen, een arbeidsintensieve taak. Centix maakt het mogelijk om deze taak grotendeels te automatiseren, door het versturen van meldingen op verschillende escalatieniveaus aan de medewerkers over de keuringsplicht. Deze meldingen worden automatisch per e-mail of SMS verstuurd en besparen materieelbeheerders dus veel tijd.

Automatische meldingen voor inleveren

Tevens is het mogelijk om Centix te koppelen aan HRM-software, waardoor een medewerker die uit dienst gaat een melding ontvangt over het inleveren van de persoonlijke uitrusting. Ook dit is op verschillende escalatieniveaus in te stellen, waarbij naarmate de dag van uitdiensttreding dichterbij komt de toon van de meldingen dringender wordt en ook de materieelbeheerder en de manager worden ingekopieerd. Met deze voorzieningen bespaart Centix u veel tijd voor het versturen van e-mails en het plegen van telefoontjes.

Locatiestructuren

Centix heeft binnen materieelbeheer ook nog de volgende locatiestructuren:

Projectmaterieel Werf_en_magazijnbeheer

Wat kan Centix voor uw materieelbeheer betekenen?

Zoals u heeft kunnen lezen krijgt Centix steeds meer mogelijkheden. Wij streven ernaar onze software steeds meer taken van de materieelbeheerder over te laten nemen en automatisch uit te voeren. De kwaliteit van het beheer is hierdoor sterk te verbeteren, terwijl de benodigde mankracht afneemt.

Echter, Centix is altijd zo groot als nodig en zo klein als wenselijk. Of met andere woorden: u bepaalt welke taken u met Centix wilt uitvoeren en op welke manier. Wij configureren vervolgens de bijbehorende standaardmodules tot één oplossing voor uw bedrijf. Een oplossing die overigens altijd is uit te breiden met nieuwe mogelijkheden of is aan te passen op veranderende situaties in uw onderneming.

Wilt u meer informatie over materieelbeheer in Centix? Stuur dan een mail naar sales@centix.com of bel 0348 – 471040. Wij helpen u graag verder.