› Gebruik RFID met Centix 

Centix Applicaties

Er zijn verschillende Centix applicaties en door de modulaire opbouw kan ook de functionaliteit behoorlijk verschillen per Centix configuratie. Hieronder is een overzicht gemaakt met de verschillende applicaties en de functiepunten waarbij RFID een rol speelt.

Centix Office

Objectoverzicht

In het zoekveld kan direct gezocht worden naar een RFID-code als deze is geregistreerd. De RFID-code kan opgegeven worden in het ObjectID-veld, Barcode-veld of Eigenaar referentie veld.

Movebasket

Alleen het ObjectID-veld kan gebruikt worden om Objecten rechtstreeks in de “movebasket” te zetten. Er kan niet toegevoegd worden met Barcode-veld of Eigenaar referentie-veld.

Picklist

Alleen het ObjectID-veld kan gebruikt worden om Objecten rechtstreeks op een “Picklijst” te zetten. Er kan niet toegevoegd worden met Barcode-veld of Eigenaar referentie-veld.

Retouren

Ook bij de “Ontvangsten verhuur” kan alleen het ObjectID worden gebruikt

Centix Web

Op de Web omgeving van Centix kan er direct gezocht worden middels in het Zoekveld op de pagina. Via het Objecten overzicht kan er via Uitgebreid zoeken een zoekopdracht opgegeven worden. De bovenste zoekbalk geeft resultaten van onder anderen gevonden ObjectID-nummers, Barcode en Eigenaar referentie-velden:

De Web omgeving heeft een Mobile versie, hier in zijn diverse functies aangegeven waar er gezocht kan worden op ObjectID-veld, Barcode-veld en/of Eigenaar referentie-veld:

/mobile/object

Object-ID, Barcode & Eigenaar referentie.

/mobile/mi

Object-ID, Barcode & Eigenaar referentie.

/mobile/PickList

Alleen het volledige Object-ID.

/mobile/Move

Object-ID, Barcode & Eigenaar referentie.

/mobile/return

Object-ID, Barcode & Eigenaar referentie.

Centix Mobile

Bij gebruik van Centix Mobile wordt er vaak een RFID scan apparaat gekoppeld aan het iOS- of Android apparaat. Deze kan de RFID code scannen en vullen in diverse velden.

Bij het aanmaken van een nieuw Object is het verstandig om het Barcode-veld te gebruiken (onderste van de drie aangewezen in de afbeelding hier rechts). Indien u een meetinstrument heeft waarmee u de RFID-chips uit wilt lezen, kunt u beter het ID-nummer vullen met de RFID-code.

Zoeken naar het Object met de RFID-code kan gelijk in het zoekveld van de Objecten binnen Centix Mobile.

Centix logistics

De Centix Logistics App wordt gebruikt voor het picken van (verhuur) orders. Er kan in deze app zowel met handinvoer, barcode scanner als RFID-scanner gewerkt worden. RFID wordt gevonden als deze geregistreerd is op het Barcode-veld of de RFID-code als ObjectID wordt gebruikt.

UHF RFID-chips

Er zijn verschillende soorten RFID-chips voor diverse toepassingen beschikbaar. Hier onder wordt er een overzicht getoond van diverse soorten die in combinatie met Centix worden gebruikt.:

Gebruik aan bekabeling:

Deze RFID-chip kan gemakkelijk aan bijvoorbeeld kabels worden gemonteerd met de vast gemonteerde Tie-wrap.

Chip voor externe bevestiging met Schroef of popnagel:

Onderstaande RFID-chip kan op diverse materialen worden gemonteerd doormiddel van een schroef, bout en popnagel. Doordat deze tag een speciale folie aan de achterzijde heeft, kan deze RFID-chip ook op metalen delen worden gemonteerd.

Chip voor externe bevestiging met 3M tape:

De onderstaande RFID-chip kan geplakt worden op diverse toepassingen. Deze kleine UHF RFID-chip (1x4cm) is uitgerust met een 3M tape waardoor deze gemakkelijk stevig is te bevestigen.

Chip voor gebruik aan metalen delen (verstevigd):

Er is een verstevigde UHF RFID-chip en een stalen bevestiging voor stevige montage. De chip kan aan bijvoorbeeld bouw hekken

Sticker UHF RFID-chips:

Er zijn ook chips beschikbaar die als sticker geplakt kunnen worden. Dit zijn flexibele stickers die bijvoorbeeld in een behuizing van gereedschap geplakt kunnen worden. Er zijn echter meerder toepassingen waarvoor ze kunnen worden gebruikt.

Sticker Label UHF RFID-chips.

De onderste in de rij met UFH RFID-chips kan geprint worden met een logo, tekst en een Barcode (1D & 2D):