› Centix web  

Centix Web kunt u vanaf elk apparaat met een Internetverbinding opstarten. In tegenstelling tot Centix Office is er geen installatie van software meer nodig en dat is wel zo gemakkelijk. Centix Web houdt automatisch rekening met de schermgrootte van het apparaat zodat u optimaal kunt werken met Centix.

Standaard levert Centix websites af met een URL die als volgt zijn opgebouwd: https://demo.centix.com.
Het subdomein ‘demo’ staat daarbij voor de klantnaam. Als u bijvoorbeeld de site naar externe klanten wilt gaan gebruiken kunt u ervoor kiezen om een eigen subdomein te koppelen aan de Centix URL. De klant ziet dan geen ‘Centix’ meer in de URL. Een voorbeeld hiervan is: https://service.mijnbedrijf.nl

Centix met uw eigen huisstijl

U kunt ervoor kiezen om de standaard Centix website layout te vervangen door de huisstijl welke gebruikt wordt op uw website.

Afbeelding: Voorbeeld standaard weergave

Afbeelding: voorbeeld eigen layout

Voor elke doelgroep de juiste gebruikerservaring

Centix Web is opgedeeld in drie gebieden die ervoor zorgen dat de beoogde doelgroep snel en efficiënt kan werken met Centix.

  • De hoofdsite
  • /mobile
  • /admin

De hoofdsite

Dit gedeelte is voor algemeen gebruik. De nadruk ligt op het ‘mooi’ en niet al te uitgebreid presenteren van data. Eenvoud in gebruik staat daarbij centraal. De doelgroep voor de hoofdsite zijn klanten, mensen die niet de hele dag in Centix hoeven te werken of eenvoudige taken hoeven uit te voeren.

/mobile

Het mobile gedeelte op de website (niet te verwarren met de Centix Mobile App!) heeft taakgerichte functies. De doelgroep voor dit gedeelte zijn mensen die veel dezelfde taken uitvoeren waarbij snelheid en alleen de juiste informatie aangeleverd krijgen voorop staan. Het ‘mooi’ presenteren van de informatie is van minder belang. Voorbeelden van functies welke beschikbaar zijn via de /mobile zijn inspecteren, verplaatsen van objecten, voorraad binnen melden en werkbonnen.

Afbeelding: /mobile/movebasket voor het verplaatsen van objecten

/admin

In het administratieve gedeelte geldt dat compleetheid van de informatie, complexe functionaliteit en een gebruikersinterface voor ‘grote’ schermen voorop staat. Hier werken de veeleisende gebruikers. Alle informatie kan worden ingezien, aangepast en systeem instellingen en -tabellen worden hiervandaan ingeregeld.

Afbeelding: /admin/masterdata.aspx voor alle systeemtabellen

Gelijktijdigheid

Omdat Centix werkt met gelijktijdige gebruikers worden gebruikers na de laatste handeling na 20 minuten standaard uitgelogd.